Ulf Norrman har avlidit

En av Forshaga IF:s stora ledare har gått ur tiden. Ulf Norrman var ordförande i FIF under åren 1979-88 och även ordf i Värmlands Ishockeyförbund 1989-94.

Ulf växte upp i Göteborg där han ägnade sig av all form av idrott, men under 50-60 talet blev det stora intresset segling. Där nådde han många stora framgångar och höjdpunkten i seglingskarriären var när ha blev uttagen att delta i de Olympiska Spelen i Mexico 1968. Tillsammans med John Albrechtsson tävlade de i starbåtsklassen i Acapulco under OS.

Efter studier på Lundsberg blev det sedermera flytt till Åmål. När sedan Ulf blev regionchef för Verkstadsföreningen, hamnade familjen så småningom i Karlstad och Forshaga. Där blev han genast engagerad i Forshaga IF och de fyra barnen kom också att bli mycket aktiva i idrottsföreningen.

Ulf hade mycket stor del i att Forshaga fick länets nionde ishall. Med stor entusiasm och mycket ideellt arbete, fick han opinionen och politikerna att till slut säga ja till ett ishallsbygge, och den 30 dec 1984 kunde Ängevi ishall invigas. Det var mycket Ulf Norrman förtjänst att ishallen kom till, och att Forshaga IF kunde fortsätta sin framgångsrika ishockeyverksamhet.

Ulf var även under senare år som pensionär mycket engagerad i Forshaga IF, och han missade sällan ett idrottscafe’ eller en hemmamatch på Ängevi när barnbarnet Andreas spelade. Vi är många som kommer att sakna Ulf under mycket lång tid.

Ulf Norrman blev 84 år gammal och sörjs närmast av hustru Ann-Sofie, fyra barn och barnbarn.

Ingvar Börjeson
Värmlands Idrottshistoriska Sällskap